Angol nyelvű matematika tábor

 

 

 

 

Új színfolt gimnáziumunk tehetséggondozásának palettáján az idén első alkalommal megrendezett angol nyelvű matematika tábor. Az ötlet Jakab Tamástól származik, aki második éve tanít a Brüsszeli Európa Iskolában. Rajta kívül Katz Sándor és John Barr (egy brüsszeli matematika szakos kolléga) sokat fáradoztak azon, hogy az álom végre megvalósuljon.

Így májusban16 (különböző nemzetiségű) diák érkezett hozzánk Brüsszelből, hogy együtt töltsön néhány napot, hasonló korú magyar fiatalokkal. A 16 bonyhádi diák többsége a 9-10. évfolyamon, a 6 osztályos képzési struktúrában vagy a 4 osztályos természettudományi képzésben tanul. Általában valamilyen versenyeredmény birtokában, de mindenképp a matematika iránt igen érdeklődő diákok vehettek részt a táborban.

A tábor összes költségét a gimnázium és a MATEK Alapítvány finanszírozta.

A Magyarországon töltött 5 és fél nap alatt ismerkedhettek hazánk szépségeivel, és persze az itt folyó matematika-oktatással is. Naponta háromszor 90 perces angol nyelven folyó foglalkozáson vettek részt. Katz Sándoron és Jakab Tamáson kívül még két neves tanár: Pintér Klára (SZTE J Gy Főiskolai Kar) Dobos Sándor (Fazekas Mihály Gyakorló Gimn.) is elfogadta meghívásunkat a táborba. Örömmel vettük, hogy két tavaly végzett diákunk: Eckert Bernadett és Bitai Tamás (jelenleg a SZTE hallgatói) is tartott 1-1 foglalkozást a diákoknak. A továbbgondolásra szánt házi feladatok mindenki számára adtak fejtörést még az esti órákra is. Egy-egy „logisztori” pedig annyira lázba hozta a diákokat, hogy öröm volt nézni. Természetesen pihenésre, kikapcsolódásra is jutott idejük a táborlakóknak. Egy budapesti városnézés, egy pécsi és egy szekszárdi kirándulás is szerepelt a programban. Esténként pedig különböző sportolási lehetőség kínálkozott a kollégiumban.

Remélhetőleg mindenki számára hasznos volt az együtt töltött idő, és kíváncsian várjuk a szeptemberi folytatást, amikor bennünket látnak vendégül Brüsszelben.