Az Erdős Pál Tehetséggondozó Iskola

 

A Veszprémi Egyetem négy évvel ezelőtt, úgy döntött, hogy középiskolások számára, egész Dunántúlra kiterjedő tehetséggondozó iskolát hoz létre. Tette ezt annak érdekében, hogy az Egyetemmel, s elsősorban annak informatikus képzésével minél több tehetséges középiskolás ismerkedhessen meg.

 

 

Egyrészt az Informatika Karon egy elit szakot indított, magasabb ösztöndíjjal, kiemelkedő előrehaladási lehetőségekkel. Másrészt felkérte a tehetséggondozásban leginkább jártas középiskolai tanárokat, hogy vegyenek részt a régió legjobb tanulóinak képzésében.

 

 

Így évente öt hétvégén a Dunántúlról kb. 100 kiemelkedően tehetséges középiskolás összejön Veszprémben egy matematika tréningre. Itt általában 14 órányi matematika foglalkozáson vesznek részt, amelyet az ország legjobb matematikatanárai vezetnek. Emellett rendszeresen van egy előadás, neves meghívott előadóval, így pl. Roska Tamás Bolyai Díjas professzorral találkozhattak.   

 

 

Ezt a fórumot Erdős Pálról, a kiváló matematikusról nevezte el az Egyetem. Ez a hétvégi iskola kiváló lehetőség a versenyekre való felkészülésre, más tehetséges fiatalokkal való találkozásra. Bármennyire jó osztályok, jó tanárok vannak egy középiskolában, ahhoz képest ez a hétvégi iskola, ahol ennyi tehetséges tanuló van együtt, és ilyen kiváló szakemberek a felkészítők, sokkal intenzívebb felkészülési lehetőséget biztosít.   

 

 

Mivel a bonyhádi gimnáziumból két tanár, Jakab Tamás és Katz Sándor is előadója a tehetséggondozó iskolának, ezért tanulóinknak is nagyobb számban van lehetősége a részvételre. Az első évtől kezdve 10-12 tanulónk vesz részt a hétvégi foglakozásokon, és 4 tanulónk került be az egyetem elit informatikus szakára.

 

 

 

A gimnázium az utazási lehetőségeket biztosítja, az iskola alapítványa pedig hozzájárul a részvételi költségekhez. Ez a tehetséggondozó iskola is részét képezi annak a sok-sok lehetőségnek, amelyek tanulóink felkészülését szolgálják.