Zrínyi Ilona Matematika Verseny

 

 

A matematika versenyt Csordás Mihály matematika szakos tanár indította el 1989-ben a Zrínyi Ilona Általános Iskolában Kecskeméten. Első évben csak megyei versenyként indult, 1990-ben már több megye is bekapcsolódott, s idén 2006-ban 15 éves évfordulót ünnepeltünk, amely a Kecskeméten megrendezett országos verseny kerek évfordulóját adta.

1993-ban 1370 iskola nevezett be 31000 tanulóval.

2005-ben pedig 2605 iskola 62090 résztvevővel.

 

A verseny két fordulós:

- első fordulóban egy megyei szervezésben a diákok a nekik kijelölt területi helyen megírják a feladatsort évfolyamonként 3-8. osztályig, majd a benevezettek számától függően megyénként meghívják az első helyezetteket minden évfolyamból Kecskemétre.

- második forduló: 3napos program Kecskeméten, amely során megírják az országos feladatsort, s közben különböző kulturális és érdekes programokban vesznek részt. A díjazás utolsó napon, ünnepélyes keretekben történik, különböző vállalatok által felajánlott  ajándékokkal.

 

A verseny ideje:

A helyi forduló februárban zajlik le, az országos verseny pedig a tavaszi szünetben.

 

Szervezés:

2001-ben az iskolánk átvállalta a megyei szervezést, az ünnepélyes eredmény hirdetést a dísztermünkben rendezzük meg, ahol állandó szponzorunk a Bonyhádi Polgármesteri Hivatal , s évekig a Paksi Atomerőmű és a Tolna Megyei Közgyűlés is támogatott bennünket. A tanulóknak nagy élmény a díjkiosztó, s igyekeznek az első 10 helyezett közé bekerülni. Van olyan tanuló, aki mind a 6 évfolyamban bekerül újra meg újra a díjazottak közé.

 

Iskolánk eredményei:

Megyei szinten minden évben a 7. ill. 8. osztályosok közül van első helyezettünk, s így részt vesznek Kecskeméten az országos fordulón, ahol 2004-ben Lamm Éva 7. osztályosként 4. helyezett lett.